tirsdag 16. februar 2010

Klessnorer til inspirasjon!

Jeg har en forkjærlighet for klessnorer som motiv! Må innrømme det. Synet av vaiende fargeflater i guds frie natur, er et facsinerende syn. for meg symboliserer det både frihet, fargeglede og bevegelse. Ikke akkurat et motiv mennene tradisjonelt sett har brukt tid på, så da får vi som er opptatt av denne motivkretsen sørge for at noe estetiske motiver av arten blir presentert. Til utstillingen min i Bodø kunstforening hørte det liksom med å ha et slikt bilde. Dette er imidlertid iscenesatt; dvs jeg har fotografert den samme kjolen maaaange ganger, og så satt sammen 4 av dem til en helhetlig klessnor-opplevelse!! Bildet i midten er også skapt i PS, klessnoren er dansk og husene fra Salten og Steigen.landskapet er også fra Salten. Det siste bildet er imidlertid helt natura slik jeg fant det!! Morsomt !
6 kommentarer:

 1. Jeg (en mann) lar meg friste til en kommentar: ja, tørkesnor kan jeg forholde meg til som symbol og slikt, men jeg kjenner jeg blir fremmed når bildene kretser for tett på plaggene, kjolene. For meg blir det lett mer pynt enn levd liv, om du skjønner. Får altså ikke helt fot på det, selv om det er vakkert.

  SvarSlett
 2. takk jon for dine synspunkter, det er greit! jeg liker hver bevegelse og fold i de kjolene,lyset og skjønnheten i det hverdagslige. Foto rommer og har plass for alt, mener jeg. hilsen anne

  SvarSlett
 3. For ikke å glemme følelsen og lukten av nyvasket kjole, bare det å se den henge der til tørk og glede seg til den blir ferdig slik at man kan smette i den.... det ligger også en fin forventning i klesnorbildene, synes jeg.

  SvarSlett
 4. ja det er sant muffin, hadde helt glemt den vidunderlige lukten av nytørket, utehengt hvitvask! nesten som de gode gamle tøybleiene, he he..

  SvarSlett
 5. Så mange vakre bilder på bloggen din! Eg likar tørkesnorbilda, spesielt det i midten syntes eg var veldig spennande!

  Lukke til med prosjekta dine!

  SvarSlett
 6. I like :) Utrolig flotte bilder. Jeg liker at du tenker nytt og utradisjonelt.

  SvarSlett