torsdag 16. juli 2009

Øyhopping til Solvær-øyene!

Øyhopping på Helgelandskysten er det store i sommer, iallefall for meg! I går reiste vi fra Stokkvågen til Nord-Solvær på en dagstur. Nord-Solvær har rute bare ved forespørsel, en nydelig tur med hurtigbåten. Full båt med turister og lokale folk som skulle utover til både Lurøy, Lovund, Træna og Selvær. og vi var også noen skrælinger som skulle til Nord-solvær.


Øya er lita og "søt", omtrent uten vei, og etter noen timer var vi fornøyde. da var det bare å hive seg i haikinga over til Sleneset-en annen øygruppe like ved. vi traff en hyggelig nord-solværing, Tore Larssen bosatt i Kristiansund, nettopp ankommet øya for å feriere i sitt kjære barndoms-paradis. Han skulle ut å lufte båten. Med "bare" 115 hester bak, kjørte han oss trygt mellom holmer og skjær, og viste oss litt av hvert, Sør-Solvær f.eks. , før han svingte oss inn til Sleneset. et litt større sted med KRO og øl-servering. passet fint det, mens vi venta noen timer på ferja som skulle ta oss hjem til fastlandet igjen. turen var fantastisk og fotoapparatet gikk varmt et par ganger, he he. lysforholdene var lite å gjøre med, litt kjedelig lysforhold, men artig å fylle brikken lell. I morgen går turen til Myken, en fabelaktig øy uti havet, et godt stykke nord for Træna. Se bilder fra turen.


Porten er fra Nord-Solvær
bilde 1-Stokkvågen
bilde 2-Sleneset
bilde 3-Nord-solvæt
bilde 4- sør-solvær


4 kommentarer:

 1. Høres du som at du e fornøyd med øy-hoppinga for denne gang :) PS. det øverste bildet kan det se ut som e tatt rett ut fra ei gresk øy (selv om det ikke e typisk gresk), ser du det?

  SvarSlett
 2. hei iris!
  ja helt enig, heile øyhoppinga minner om øyhopping i hellas! like artig og spennannes..

  SvarSlett
 3. Flotte steder du har fotografert!

  SvarSlett
 4. Hei! Flotte bilder fra Solvær øyene. Er boken ferdig? mvh Tore Larssen

  SvarSlett