lørdag 22. august 2009

Helgelandskysten, Nesna denne gang!


Etter en bedre middag var behovet for dessert temmelig prekert! Dermed satt vi oss i bilen, Mari og jeg, og kjørte de 30 km til nesna for å kjøpe softis og kaffe på havnegrillen, Nesnas "store" ute-restaurant! der kan man stå ved "ripa" på terassen og følge med båter som seiler inn og ut av havna, følge med på rekesalget i båten "near by", få med seg aktiviteten borte på moloen og dessuten diskutere regnbuens form og farge borti høgget. En særdeles fin og gylden kveld på Nesna, med andre ord. At man kjører 60 km for å få seg en is, er liksom livets realiteter for oss landkrabber som bor i halvdøde bygder uten kiosk og butikk. Men dermed setter man så utruuulig pris på det nærmeste man har-på Nesna.
Som bildene viser ble det en "innholdsrik" kaffekos. For alle dere som ikke behøver å kjøre 60 km for å kjøpe softis, kan det likevel være hyggelig å kjøre de kilometrene for å komme seg fra åker og eng ut til havet, Stå på folkens!
Siste bilde viser Mari stå og nyte Nord-europas flotteste utsikt på Sjonfjellet, der utsikten viser mye av Helgelandskysten. Bakerst skimter vi lakse-millionær-øya Lovund.
Ha ei flott helg!

3 kommentarer:

  1. Nydelige bilder fra Nesna og Sjonfjellet:) og selvfølgelig resten av bildene og.
    Hilsen AnneKa fra Nesna

    SvarSlett
  2. De to første her falt meget i smak :-)

    SvarSlett